META-SUNDHED/MEDICIN OG TANKEFELTTERAPI

Hvad dækker metasundhed over.

Metasundhed er en fortælling om hvorledes vi/vor krop reagerer psykisk og fysisk på hændelser/begivenheder.

Hvad kan vi lære af meta-sundhed/medicin.

Kroppen/hjernen og dens reparation af skader indvendig/udvendig laver ALDRIG FEJL. Det gælder om at forstå de signaler kroppen sender til dig.

Kroppen sender signaler til dig både når du er i en konfliktperiode og en healingsperiode.

Hvilke signaler sender kroppen så.

Når man lever et normalt liv med stress/mange aktiviteter med efterfølgende ro og tid til genopbygning af nedslidte celler giver kroppen ingen signaler. Kroppen er med andre ord i balance.

Opstår der imidlertid en alvorlig hændelse/oplevelse kan denne hændelse hos nogle mennesker være så voldsom, at den ikke ”rystes af igen”. Den bliver siddende et sted i kroppen. Netop på det sted som har adresse til hjernen. Alle steder på kroppen både indvendig og udvendig har en modpol i hjernen.

Den voldsomme hændelse/oplevelse efterlader et ØDEM i hjernen.

Afhængig hvor i hjernen ØDEMet sidder begynder kroppen enten at producere flere celler eller der forsvinder celler. Denne proces fortsætter indtil hjernen har afsluttet bearbejdningen af den alvorlige hændelse/oplevelse.

Hvorledes fortolker vi så kroppens signaler.

Ved at vide hvilket organ/kropsdel der er berørt, kan analysen fortælle, om kroppen selv er ved at løse konflikten eller om kroppen fortsat er i konflikt.

Er kroppen ved selv at løse konflikten skal den blot have lov at færdiggøre processen med de gener reparationen medfører. (eks. Smerter i muskler/led/sener – eksem med kløe – hævede lymfeknuder).

Hvorledes forløser vi den voldsomme hændelse, som hjernen ikke af sig selv kan slippe.

Dette løses ved at bringe personen tilbage til det tidspunkt hvor begivenheden/hændelsen fandt sted. Når personen mærker den voldsomme hændelse igen(følelsesmæssigt) gives der behandling med tankefeltterapi indtil personen ikke mere føler ubehag ved at tænke på/være i hændelsen(den ubehagelige følelse).

Når personen føler sig rolig i tankerne, fredfyldt i hjertet og let i kroppen er personen rask.

Svenstrup, den 13. oktober 2014. Jørn Borup, metasundhed/tankefeltterapeut.